Om mig

Mitt namn är Ann-Sofi Pessa . Jag är född 1966 i Svanstein, Tornedalen. När jag var 16 år flyttade jag till Haparanda för att studera och här lever och bor jag än idag.


Jag har alltid varit en "duktig flicka" med mycket höga krav på mig själv och ett stort bekräftelsebehov. Vad jag än tagit mig an har jag fokuserat på allt annat än mina egna behov. 2004 drabbades jag av utmattnings-syndrom och med det följde en lång sjukskrivning.

Till en början var mitt mål att återgå till livet som det varit innan, men allt eftersom tiden gick började jag ägna allt mer tid åt min personliga utveckling, vilket ledde till att jag sökte mig till en helt ny bransch. Idag känner jag en enorm tacksamhet över min utmattning som fick mig att stanna upp, kliva av ekorrhjulet och göra en omstart i livet.


Jag hade genom åren provat på olika terapiformer för att komma underfund med varför jag kände en tomhet och en saknad inom mig. Vissa människor fick mig att krympa och förminskas utan att ha för avsikt att göra det. Jag började förstå att mycket av det jag upplevde fanns inom mig själv och i mina känslor och minnen. Med tiden började jag se ett mönster i hur jag reagerade i olika situationer och i möten med andra människor och jag bestämde mig för att göra något åt det.


Jag började leta efter olika alternativ till självhjälp på nätet eftersom jag visste att det jag sökte inte fanns att tillgå i Haparanda. Jag hittade Akademin för SER terapi i Helsingborg (!) och min första tanke var att det låg alldeles för långt borta, så jag fortsatte att leta på nätet, men hittade inga alternativ som kunde ersätta det jag hittat nere i Skåne.


Idag är jag glad att jag följde min magkänsla och mitt hjärta och bestämde mig för att gå utbildningen på totalt 2,5 år på distans. Utbildningen är upplevelsebaserad vilket innebär att jag hela tiden under utbildningen själv har prövat på de verktyg som jag nu kan använda mig av i mitt arbete med klienter, både enskilt och i grupp. Dessa upplevelser har gjort det möjligt för mig att genomleva delar av den känslomässiga smärta som jag bär inom mig och den resan fortsätter för mig. 


Jag vill genom mitt arbete ge andra samma fantastiska möjlighet att växa och helas.